Időkorlát Lejárt!

A vásárlási időkorlát lejárt a következő vásárlásánál:

Hamarosan lejár az időkorlát

jegyek vásárlási időkorlátja 01:00 percen belül lejár.
Ezután a foglat helyeket más megvásárolhatja Ön elől.

BROADWAY.HU

Ez az esemény már megrendezésre került, így jegyet már nem tudsz vásárolni rá. Ha részt vettél az eseményen, írj róla értékelést, vagy olvasd el, mások mit mondanak róla!

Ludmann Mihály sorozata


Klebelsberg Kultúrkúria

2019. április 16. 18:30

Művészettörténeti előadás - Szent Ágota és Dorottya Ludmann Mihály művészettörténész előadása

Ágota Szicíliában született és ott szenvedett vértanúhalált. Rómában már a VI. században, hazánkban pedig a XII. századtól elterjedt a tisztelete, amely az Anjouk magyar trónra kerülése csak felerősített. Dorottya is ókeresztény mártír, ő azonban Kis-Ázsiában élt. A két női szent legendája sok mindent elárul az ókeresztény időszak vértanúiról, és ábrázolásuk, valamint a nekik szentelt templomok sokfelé megtalálhatók.

2019. március 5. kedd 18:30-19:45

Művészettörténeti előadás - Árpád-házi Szent Erzsébet
Ludmann Mihály művészettörténész előadása

II. András magyar király lánya, aki korának egyik legnépszerűbb személye volt. Jócselekedetei annyira ismertté tették, hogy nem telt el négy év halála és szentté avatása között. Ennek köszönhető, hogy már ekkor templomokat és kápolnákat szenteltek neki Európa-szerte. Emiatt művészi ábrázolása is elterjedt, és a XIII. századtól napjainkig gyakran megjelenítették alakját. Nem csak épületek, képzőművészeti alkotások őrzik az emlékét, hanem Liszt Ferenc oratóriuma is. Ezen az estén a népszerű művészettörténeti sorozat előadásán vetített képekkel idézzük fel a legnépszerűbb magyar szentet.


2019. március 19. kedd 18:30-19:45

Művészettörténeti előadás - Az Árpád-ház női szentjei
Ludmann Mihály művészettörténész előadása

A magyar uralkodóház sok szentet adott az egyetemes kereszténységnek. Az ismertebb, és ezért gyakrabban ábrázolt, az Árpád-házból származó szentekről már a korábbi alkalmakkor volt szó. Érdemes azonban azokra is gondolni, akiknek kevesebb emléket emeltek, mert rövid és egyszerű életük volt, mint Szent Margitnak, vagy olyan távol éltek és tevékenykedtek, mint Skóciai Szent Margit vagy Portugáliai Szent Erzsébet. Az ő alakjukat idézzük fel művészi ábrázolásuk bemutatásával.